Dijana Gašić

Dijana Gašić

Dijana Gašić, dipl. prostorni planer. Rođena 31. decembra 1993. godine u Banjoj Luci. Srednju ekonomsku školu završila u Brodu, kao nosilac Vukove diplome i učenik generacije. Aktivan je učesnik seminara, edukacija i kampova iz oblasti omladinskog aktivizma u zemlji i inostranstvu. Svojevremeno u ulozi predsjednika ili člana nekoliko omladinskih organizacija na nivou lokalne zajednice. Član upravnog odbora Omladinskog savjeta Republike Srpske.

Duži niz godina radi kao voditelj i moderator kulturnih, sportskih i manifestacija drugih sadržaja. Tokom studija na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, odsjek za prostorno planiranje, bila član naučno-nastavničkog vijeća, primala stipendiju Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i boravila u Americi i Rusiji u okviru studentskih programa i kampova.

Kroz svoj angažman nastoji mijenjati svijest pojedinaca i grupa u cilju unapređenja života u lokalnim zajednicama i osnažiti djevojke i žene za veće učešće u društvenim aktivnostima. Živi i radi u Brodu.