Svečano otvoreni 22. Susreti mladih Republike Srpske

Svečano otvoreni 22. Susreti mladih Republike Srpske

Omladinski savjet Republike Srpske dvadesetdrugu godinu za redom organizator je manifestacije koja okuplja najveći broj mladih ljudi iz svih regija Republike Srpske. U periodu od 22. do 26. avgusta 2018. godine, grad Trebinje je domaćin 250 mladih među kojima su i gosti iz Federacije BiH, Srbije, Makedonije, Crne Gore, kao i delegacija iz Sankt Peterburga.

Na platou kod Hercegovačke Gračanice, 22. avgusta upriličeno je svečano otvaranje Susreta mladih. Ministrica porodice, omladine i sporta Jasmina Davidović, zamjenik gradonačelnika grada Trebinja Mirko Ćurić i predsjednica Omladinskog savjeta Republike Srpske Danijela Topić obratili su se učesnicima i istakli da je ovo jedna od manifestacija koja je od izuzetnog značaja za Republiku Srpsku.

„Samo zajedničkim radom, prijateljstvom i druženjem može da se gradi lijep, zdrav i normalan život. Mislim da je upravo omladina ta koja će nam stvoriti bolju i perspektivniju budućnost, a institucije Republike Srpske stoje iza njih i podržavaju ih“, poručila je Davidovićeva, a zamjenik gradonačelnika Trebinja istakao je kako Grad ulaže u napredak mladih i da su Susreti manifestacija koju istinski podržavaju.

U naredna 4 dana učesnici će imati priliku raditi na razvoju vještina, sticati nova znanja i iskustva, graditi prijateljstva i osjetiti čari Trebinja. To je potvrdila i predsjednica Omladinskog savjeta riječima: “Manifestacija će značajno doprinijeti razvoju i unapređenju osjećaja zajedništva među mladim ljudima (učesnicima događaja) i prevazilaženju predrasuda, te poslužiti kao jedinstveno okruženje u kojem će mladi raditi na razvoju zajedničkih ideja sa ciljem poboljšanja sopstvenog položaja“.

U sklopu svečanog otvaranja, Etno grupa „Zahumlje“ izvela je 4 kompozicije, a realizaciju 22. Susreta mladih Republike Srpske podržali su brojni sponzori.

Share this post