Prijavi se na trening za mlade u oblasti ljudskih prava

Prijavi se na trening za mlade u oblasti ljudskih prava

Imaš između 15 i 30 godina? Interesuješ se ili želiš da učiš o ljudskim pravima?  Dio si omladinske organizacije ili neformalne grupe mladih? Želiš da mijenjaš društvo u kojem živiš?

Pridruži nam se u Sarajevu, od 23-26. jula 2021. godine na treningu za ljudska prava pod nazivom “Human Rights Academy”. 


Trening je namijenjen svim mladim osobama iz Bosne i Hercegovine (uzrasta 15 do 30 godina), koji žele da nauče ili unaprijede svoje znanje iz oblasti ljudskih prava i da se upoznaju sa mehanizmima zaštite ljudskih prava. Prilikom selekcije prednost imaju predstavnici omladinskih organizacija ili neformalnih grupa mladih sa teritorije BiH. Učesnici će kroz program imati priliku da se upoznaju sa pojmovima kao što su diskriminacija, identiteti, stereotipi i predrasude.
Trening nudi set znanja, ali i praktičnih alata i vještina koji će učesnicima pomoći u edukaciji mladih sa kojima svakodnevno rade. Naučićete kako uključiti segment ljudskih prava u svakodnevni rad vaših organizacija, te kako razmišljati i zagovarati promjene u svojim zajednicama. 

Sjajan tim entuzijasta, omladinskih radnika i trenera će se potruditi da ova četiri dana učenja i druženja budu vrijedno iskustvo, a nakon samog događaja zajedno sa trenerima radićemo na praktičnoj primjeni stečenog znanja.


Prijavite se putem LINKA najkasnije do 14. jula 2021. do 23:59

Odabrani učesnici će o rezultatima prijava biti obaviješteni najkasnije do 16. jula 2020. godine.
Troškove puta, smještaja i hrane pokrivaju organizatori.

Za sva dodatna pitanja možete nam se obratiti na mejl adresu: omladinskisavjetrs@gmail.com

Projekat “Human Rights Academy” realizuju Omladinski savjet Republike Srpske, Vijeće mladih Federacije Bosne i Hercegovine i  Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini uz podršku Vijeća Evrope u sklopu programa “Compass Training Courses on Human Rights Education with Young People”.

Share this post